Πλωτά καλύμματα δεξαμενών

Τα  πλωτά καλύμματα υδατοδεξαμενών που σχεδιάζουμε προσφέρουν  λύσεις  χαμηλού κόστους,  και ποιοτική επιλογή για την διατήρηση  του νερού χωρίς ρύπους.

cover 2

Τα πλωτά καλύμματα  προσαρμόζονται σε κάθε υδατoδεξαμενή ανεξάρτητου μεγέθους και σχήματος.  Πλευρικοί  πλωτήρες συγκρατούν ολόκληρο το κάλυμμα  έτσι ώστε να επιπλέει στην επιφάνεια του νερού , ενω δεν αφήνει το νερό  να εκτεθεί στο εξωτερικό περιβάλλον. Τα καλύμματα δεξαμενής που σχεδιάζουμε,  αποτρέπουν  την  εξάτμιση του νερού, την είσοδο αιωρούμενων  σωματιδίων , οργανικών απόβλητων,  γύρη και άλλων ατμοσφαρικώ ρύπων,  έτσι  ώστε η  ποιότητα του νερού  να μην επηρεάζεται από εξωγενείς  μολύνσεις. Το   Σκέπαστρο αυτό,  αποτρέπει επίσης  την είσοδο της ηλιακής ακτινοβολίας βασικός παράγοντας για την δημιουργία  αλγών .

 

cover 1
Γενική  περιγραφή λειτουργίας .

Το σύστημα πλωτής κάλυψης, έχει σχεδιαστεί έτσι το κάλυμα να ακόλουθεί την στάθμη του νερού και,

  •  Για να αποτρέπει το  κίνδυνο πνιγμού ανθρώπων και ζώων
  • Να αποτρέπει κίνδυνο υφαρπαγής του καλύμματος από ρεύματα αέρα
  • Να κρατά εκτός το αέρα του περιβάλλοντος , που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη αερόβιων βακτηρίων .
  • Να συλλέγει αέριο από χωνεύτηρες
  • Να κρατά εντος αυτής οποιοδήποτε οσμές  χωρίς αυτές να εκλύονται στο αέρα (περίπτωση κάλυψης δεξαμενής επεξεργασίας απόβλητων .(δείτε σχετικά στο ….)
  • Να αποτρέπει την είσοδο ηλιακής ακτινοβολίας , όχι μόνο με σκοπό να αποφευχθεί η εξάτμιση , άλλα και η ανάπτυξη αλγών.

To σύστημα πλωτής κάλυψης , αποτελείται από ένα πλαίσιο σωλήνων pvc.

Το πλαίσιο αυτό , είναι αεροστεγές έτσι ώστε να επιπλέει στην επιφάνεια του νερού η σε οποιαδήποτε άλλο υγρό ,και  υδαρείς  προσμίξεις  (πχ απόβλητα ).Το περίγραμμα του πλαισίου μπορεί να λάβει οποιοδήποτε  σχήμα ,όπως τετράγωνο , ορθογώνιο ,  πολύπλευρο κλπ . Στην δομή του πλαισίου προσαρμόζεται το κάλυμμα , κατασκευασμένο από PVC ύφασμα , ο τύπος του όποιου εξαρτάται από την φύση του αποθηκευμένου μέσου . Τόσο στο εγκάρσιο όσο και στο διάμηκες άξονα , τρέχουν αναλόγου τύπου  φελλοί αλιείας και βαριδάκι μόλυβδου (40 -60 gr) έτσι ώστε να κρατούν στην επιφάνεια  χωρίς να κάνει κοιλιά. Το σύστημα αυτό που προτείνουμε ακολουθεί πάντα την στάθμη της δεξαμενής . Για μεγάλες δεξαμενές , τα πλαίσια συνδέονται μεταξύ του με  ιμάντες σύνδεσης .

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης του κενού που αφήνει το πλαίσιο με τα πλευρικά τοιχώματα της δεξαμενής . Για αυτό την περίπτωση, προσαρμόζουμε μια ‘’φούστα’’ μεταξύ του πλαισίου και του τοιχώματος. Έτσι απομονώνεται πλήρως το αποθηκευμένο μέσο χωρίς να έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον.

cover 3
Προστασία από Υφαρπαγή  αέρα

Σύστημα πρόσδεσης που έχουμε επιλέξει μειώνουν  σε μεγάλο βαθμό αυτές τις τάσεις υφαρπαγής από ρεύματα αέρα. Η συγκράτηση με λουριά  πάκτωσης  επιτρέπει  στα   πλωτά συστήματα κάλυψης να κινούνται ελεύθερα  πάνω και κάτω σε συγχρονισμό με την στάθμη  του υγρού της δεξαμενής, επιτρέποντας  όχι μόνο την ελεύθερη κατακόρυφη μετατόπιση, άλλα και τις  πλάγιες κινήσεις κατά τις  στιγμιαίες συστροφές ( ανάδευση)  χωρίς να  παρεμποδίζεται η λειτουργία της .

Τύπος 1 Κάλυψη  με πλωτήρα σωληνωτού  πλαισίου.

Τύπος 2 Κάλυψη με ενσωμάτωση σωλήνων PVC (μπανέλες)  στο PVC ύφασμα

Τύπος 3 πυραμοειδής Κάλυψη  με πλωτήρα σωληνωτού  πλαισίου και εξαερισμό .

 

Τύπος 4. Κάλυψη με ανύψωση πλωτήρων